Kvaliteta miješanih gnojiva

Tokom godina Yara je provela brojna istraživanja kvalitete hranjivih mješavina raznih proizvođača na velikim europskim tržištima. Nažalost, rezultati pokazuju značajne razloge za zabrinutost zbog kvalitete hranjivih mješavina.

Svi nastojimo kupovati po najpovoljnijim cijenama – ali povoljna kupnja nije uvijek i jeftina kupnja. Naša istraživanja pokazala su da hranjive mješavine vrlo često podbacuju, iz sljedećih razloga:

  • Vodite se deklaracijom hranjiva na vreći – no što ako deklaracija nije točna pa koristite pogrešna hranjiva za vaše usjeve? Na taj način možete ugroziti kvalitetu i količinu prinosa.
  • Težina vreća nerijetko zna biti manja od deklarirane, pa u takvom slučaju plaćate gnojivo više nego što biste trebali.
  • Ako vreće nisu napravljene od dovoljno čvrstog materijala, može doći do gubitka gnojiva zbog toga što se lako poderu ili propuštaju vodu. Samo visoko kvalitetno pakiranje dobro čuva vašu investiciju.
  • Gnojiva sljedivog porijekla jamstvo su sigurnosti i kvalitete. Ako znate što je korišteno u procesu proizvodnje, znat ćete i što će završiti u vašem polju.


Jeftino gnojivo u konačnici može biti itekako skupo. Kod Yare, kvaliteta je zajamčena:

Sami proizvodimo naša gnojiva, i svaka vreća naših proizvoda potpuno je sljediva do izvora, tako da točno znamo što stavljamo u naše vreće.

  • Napravili smo velike investicije u tehnologiju koja nam omogućuje da pratimo količine koje stavljamo u naše vreće, pritom odstranjujući prašinu i otpadne tvari, kako bismo mogli isporučiti mješavine s precizno odmjerenim količinama hranjiva.
  • Naše vreće su vrlo izdržljive i pouzdano štite vaše gnojivo, te nećete trpjeti gubitke zbog pakiranja.